Ion Lungu face primii pași pentru înființarea transportului electric metropolitan. A scos la licitație elaborarea studiului de oportunitate


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că a trecut la lucuri concrete în ceea ce privește transportul local în Zona Urbană Funcțională.

„Am scos la licitație elaborarea Studiului de oportunitate privind delegarea de gestiune a transportului public și consultanță pentru înființarea unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) pentru transport public al ZUF Suceava”, a spus primarul.

El a arătat că dacă inițial spunea că se va merge pe structura asociativă Zona Metropolitană, în urma discuțiilor avute la București la Ministerul Proiectelor Europene i s-a recomandat să fie realizată o Asociere de Dezvoltare Intercomunitară numai pe domeniul transport cu cele opt localități limitrofe municipiului Suceava.

„Ne dorim să depunem în acest an proiectul pentru acest transport metropolitan care este un lucru așteptat și de localitățile limitrofe”, a spus Lungu.

El a menționat că se va constitui o societate de transport „în oglindă” cu ceea ce este în Suceava, cu un număr de 60-70 de autobuze electrice, sau câte vor rezulta din studiul de oportunitate astfel încât să se poată desfășura activitate de transport electric în toată ZUF Suceava având și o țintă de fluidizare a traficului prin municipiul Suceava prin scoaterea transportului interjudețean.


Intră acum și în grupul de