CFR a lansat licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru modernizarea celor 106 km de cale ferată între Pojorâta și Ilva Mică. Trenurile de călători vor circula cu 160 km/h


Intră acum și în grupul de

Căile Ferate Române au lansat licitația deschisă pentru realizarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic necesar modernizării liniei de cale ferată CF Ilva Mică (județul Bistrița-Năsăud) – Pojorâta (județul Suceava), a anunțat CFR în data de 5 aprilie.

Potrivit sursei citate, este vorba despre subsecțiunea 2 a tronsonului Apahida – Suceava, cu o lungime de 106 km. În urma modernizării, viteza maximă de circulație va fi de 160 km/h pentru trenurile de călători și de 120 km/h pentru trenurile de marfă.

Foto simbol

Studiul de fezabilitate și Proiectul Tehnic au drept scop identificarea soluției optime din punct de vedere tehnic, operațional, economic, financiar, al impactului asupra mediului.și al schimbărilor climatice.

CFR menționează că „obiectivul general al contractului de prestări servicii este modernizarea infrastructurii feroviare între cele două localități, pentru integrarea unui transport durabil între regiunea Centrală și Nord-Estică a țării, asigurarea dezvoltării socio-economice a zonelor traversate, îmbunătățirea competitivității economice a României și asigurarea condițiilor necesare pentru creșterea numărului de pasageri și a volumului de mărfuri transportate pe rețeaua TEN-T.”

De asemenea, contractul prevede și atingerea unor importante obiective specifice, printre care CFR a menționat următoarele:

  • creșterea vitezei de circulație și, implicit, reducerea duratei de călătorie pe subsecțiunea analizată și pe întreaga secțiune Apahida – Suceava;
  • îmbunătățirea condițiilor de călătorie și creșterea gradului de siguranță, gestionând în același timp impactul asupra mediului, în conformitate cu cerințele europene.

Valoarea estimată a contractului este de 73.047.000 RON fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată din Fondul de Coeziune prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei – CEF Sector Transport, în procent de 85% din valoarea eligibilă,iar restul sumei va fi suportat de la Bugetul de Stat. Durata contractului este de 23 de luni.

Anunţul de participare la procedura licitaţie deschisă şi documentaţia de atribuire sunt disponibile în în Sistemul informatic colaborativ pentru mediu performant de desfasurare al achizitiilor publice(SICAP), la adresa www.e-licitatie.ro.Termenul limită pentru primirea ofertelor este 10.05.2021.


Intră acum și în grupul de