CJ Suceava a aprobat să preia 3.500 de mp în Câmpulung Moldovenesc pentru înființarea unui punct de operare aeromedical, amplasat la o distanță mică de spitalul municipal


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a aprobat, luni, în unanimitate, ca o suprafață de 3.517 mp să fie transferată din domeniul public al municipiului Câmpulung Moldovenesc în domeniului public al județului Suceava urmând să fie operaționalizat un punct de operarea aeromedical.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat că s-a decis ca punctul de operarea aeromedical să fie înființat la Câmpulung Moldovenesc întrucât este „centrul de greutate al zonei de munte a județului Suceava”.

El a arătat că acest teren se află situat lângă sediul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură din oraș,  la o distanță de trei minute de Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc.

Gheorghe Flutur a spus că specialiștii MAI au analizat mai multe zone care se pretau pentru înființarea acestui punct aeromedical și s-a optat pentru Câmpulung Moldovenesc întrucât este la jumătatea distanței de Gura Humorului, Vatra Dornei, Rădăuți sau Brodina.

Consilierul județean Cezar Ioja a întrebat care au fost schimbările de ultimă oră care au determinat alegerea municipiului Câmpulung Moldovenesc în condițiile în care în urmă cu o lună se prezenta Vatra Dornei ca localitatea unde va fi operaționalizat acest punct, iar Gheorghe Flutur a răspuns că între timp au fost alocate elicoptere pentru Tg Mureș și Cluj și că s-a avut în vedere și zona de interferență a celor două centre care pot acoperi zona de munte până la Vatra Dornei.

„S-a ținut cont de timpul de reacție cel mai eficient”, a subliniat Gheorghe Flutur, menționând că rațiunile sunt tehnice, ale specialiștilor.

Calitatea de proprietar al județului Suceava asupra terenului solicitat va fi dobândită după adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local al Municipiului Câmpulung Moldovenesc în acest sens.

Ulterior, Consiliul Județean Suceava urmează să realizeze investițiile pentru operaționalizarea punctului aeromedical care va fi deservit de un elicopter alocat județului Suceava de Departamentul pentru Situații de Urgență.


Intră acum și în grupul de