Deputatul PSD Eugen Bejinariu cere ministrului Sănătății răspunsuri explicite privind plata personalului medical din centrele de vaccinare: Personalul medical așteaptă de o lună banii promiși că vin „în câteva zile”


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, a solicitat în Parlament, ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, răspunsuri explicite privind măsurile legale legate de plata personalului medical din centrele de vaccinare și având în vedere faptul că aceste plați au întârziat mai mult de trei luni.

Bejinariu a i-a transmis ministrului Sănătății că în data de 16 martie 2021 a răspuns „arogant și iresponsabil” somațiilor publice, adresate inclusiv de către premierul Cîțu, spunând că personalul medical din centrele de vaccinare nu a primit banii cuveniți legal pentru această activitate “din cauza unui funcționar public din Ministerul Sănătății”, precizând că “acestea nu sunt lucruri pe care le face ministrul”.

„Cetătenii judetului Suceava, pe care îi reprezint în Parlamentul României au trăit cea mai cumplită experiență a pandemiei. Medicii din județul Suceava, pe care îi reprezint de asemenea sunt de mai bine de un an supra-solicitați, epuizați și văduviți de resurse elementare pentru a-și face în continuare datoria. Personalul medical din centrul de vaccinare al spitalului municipal Rădăuți, alături de toți cei implicați in eforturile campaniei de vaccinare așteaptă in continuare banii pe care acum o lună ați promis public că ii vor primi “în câteva zile”.”, a menționat Eugen Bejinariu.

În aceste condiții, deputatul social-democrat sucevean cere ministrului să prezinte măsurile concrete pe care le-a  dispus astfel încât plățile datorate de mai mult de trei luni către personalul medical din centrele de vaccinare să se efectueze rapid și ritmic.

„Care sunt datele concrete la care își vor primi banii atât personalul medical din centrul de vaccinare al spitalului municipal Rădăuți cât și al celorlalte centre de vaccinare din județul Suceava?”, mai cere Eugen Bejinariu.

Parlamentarul sucevean vrea să afle și ce măsuri a întreprins ministrul astfel încât aceste întârzieri să nu se repete în lunile viitoare.

„Ce măsuri ați întreprins astfel încât persoanele din subordinea dumneavoastră să învețe rigoarea profesională și să fie trase la răspundere pentru “greșeala” de a întarzia plățile către mii de cadre medicale, timp de mai bine de trei luni?       În ce fel sunt corelate graficul etapelor de vaccinare a populației cu graficul plăților către personalul medical din centrele de vaccinare (ca timp și resurse)”, a mai cerut Eugen Bejinariu.

El i-a solicitat ministrului să transmită răspuns scris pentru fiecare dintre întrebările adresate, în termenul prevăzut de lege, dar cu celeritatea impusă de situația dramatică pe care o parcurge personalul medical din centrele de vaccinare.


Intră acum și în grupul de