Pirateria la taxi costa …50.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Doi conducători auto care făceau transport ilegal de persoane pe raza municipiului Suceava au fost amendaţi de primărie cu suma de 50.000 de lei. Acesta este cea mai aspră sancţiune aplicată „piraţilor” de municipalitate în ultimii zece ani.
Potrivit declaraţiilor viceprimarului Lucian Harşovschi cei doi conducători auto fuseseră prinşi în flagrant de organele de control ale primăriei nu mai departe de săptămâna trecută, când s-au ales doar cu avertismente.

„Unul dintre şoferii amendaţi este din oraşul Salcea iar celălalt este din comuna Şcheia. Cei doi transportau ilegal persoane la Fălticeni şi Botoşani. În urmă cu o săptămână cei doi „piraţi” au primit avertisment de la noi. Nu am vrut să-i amendăm iniţial, pentru că potrivit legislaţiei în vigoare, valoarea amenzilor este foarte mare”, a precizat Harşovschi, explicând că „piraţii” au dreptul să conteste în instanţă sancţiunile aplicate de Primărie.

Rămâne de văzut dacă instanţa va anula amenzile în valoare de 50.000 de lei aplicate celor doi conducători auto care au fost prinşi fără licenţă de transport. „Noi i-am fotografiat, avem şi martori. Considerăm că sunt suficiente dovezi ca instanţa să ne dea câştig de cauză, în cazul în care cei doi vor depune contestaţii”, ne-a declarat Harşovschi.


Intră acum și în grupul de