Gheorghe Flutur se poate declara victorios in disputa cu nucleul PD din PDL


Intră acum și în grupul de

E clar: Gheorghe Flutur va fi unul dintre cei patru prim-vicepreşedinţi ai PDL. A confirmat-o cât se poate de clar, actualul secretar al PDL, Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, care a participat la Suceava la deschiderea unei noi ediţii a programului “Paştele în Bucovina”. Şi ca lucrurile să fie cât se poate de clare, Udrea mai spus la Suceava că îl va susţine chiar pe Flutur pentru această funcţie pentru că este omul potrivit.

Luate şi puse cap la cap, lucrurile încep să aibă o logică şi chiar să devină clare.
În primul rând, săptămâna trecută, când la Suceava a fost Emil Boc, cu Vasile Blaga şi Radu Berceanu, eram convins că lucrurile în PDL nu stau tocmai roz pentru Gheorghe Flutur. Şi Blaga şi Berceanu l-au luat peste picior pe Gheorghe Flutur, care, la urma urmei nu prea merita un asemenea tratament pentru că i-a tratat regeşte şi cu toate onorurile care li se cuveneau. Dar faptul că cei doi miniştri nu îl inghit pe liderul de la Suceava nu era tocmai necesar să fie făcut public în casa omului care te-a primit şi te-a „cinstit” cum se cuvine.

Modul cum s-a comportat Elena Udrea la vizita premierului Emil Boc la Suceava iarşi a lăsat câteva semne de întrebare. La acel moment, Udrea era mai mult decât tăcută, nu a zâmbit, nu a spus absolut nimic. Semnele erau dintre cele mai rele.
Numai că la doar o săptămână distanţă, nu numai că Udrea revine la Suceava. Nu numai că e doar un zâmbet, dar îl mai şi anunţă pe Gheorghe Flutur ca viitor, SIGUR, prim-vicepreşedinte. Pentru că, susţine ministrul, Flutur ar fi unul dintre cei mai potriviţi oameni pentru funcţia asta.

Şi ca palma dată echipei BVB (Blaga-Videanu-Berceanu, nucleul dur al PD din PDL) să fie şi mai usturătoare, Elena Udrea a anunţat că ea nu doreşte să ajungă prim-vicepreşedinte, aşa cum informaseră mai toate mediile în urmă cu câteva săptămâni, pentru faptul că nu i se pare normal ca un ministru, care are treabă în Executivul central, să ocupe un fost de execuţie la nivelul partidului. Aşa că ea se mulţumeşte şi cu un post de vicepreşedinte.

În felul ăsta, cred eu că lucrurile s-au cam tranşat pentru Moldova şi pentru Flutur în sensul că cei de la Bucureşti s-au cam împăcat cu ideea că trebuie să îl trateze pe „bucovinean” cu toată consideraţia.

Nu de alta, dar nu se ştie: că aşa cum a fost bun un premier care iniţial fusese primar PDL de Cluj, poate chiar mai bine poate fi prim-ministru un preşedinte PDL de Consiliu Judeţean. Suceava are aşa ceva.

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de