“Studentii” pleaca vineri dimineata spre Slovenia (Handbal, Cupa Challenge)


Intră acum și în grupul de

Leonard Bibirig: “Ne aşteaptă un meci foarte greu. Întâlnim cel mai puternic adversar de când jucăm în cupele europene”

Handbaliştii echipei locale vor pleca vineri dimineaţă, la ora 5:30 spre Ljubljana, acolo unde duminică seară vor înfrunta formaţia slovenă RD Slovan, în meciul tur al sferturilor de finală ale Cupei Challenge. Delegaţia Universităţii Suceava va ajunge spre seară, în jurul orei 19:00 în localitatea Szolnok (Ungaria) unde va jucătorii vor efectua un antrenament şi se vor odihni, urmând ca sâmbătă dimineaţă să plece spre capitala Sloveniei, având de străbătut încă aproximativ 600 km. Totodată, sâmbătă seară, sucevenii vor efectua antrenamentul oficial, chiar în sala în care se va disputa meciul.

Antrenorul Leonard Bibirig şi jucătorii săi au urmărit deja trei casete cu meciurile dintre RD Slovan şi formaţia suedeză Yistads, pe care adversarii sucevenilor au eliminat-o în faza optimillor Challenge Cup. De asemenea, “studenţii” i-au văzut la lucru pe sloveni şi într-un meci din competiţia internă, acolo unde RD Slovan se află pe poziţia a patra a clasamentului. “Întâlnim o echipă experimentată, ce are jucători care au evoluat chiar şi în Liga Campionilor. Sperăm la un joc bun care să ne ofere şanse de calificarea după returul de la Suceava. Faptul că slovenii au eliminat ocupanta locului doi din campionatul Suediei spune multe. Eu cred că este cea mai puternică echipă pe care o întâlnim de când jucăm în cupele europene. Plecăm spre Ljubljana cu gândul doar la victorie deşi va fi foarte greu. Decât să mergem acolo şi să ne gândim să nu pierdem la o diferenţă mare, mai bine stăm acasă. Important este că avem tot lotul la dispoziţie”, a precizat Leonard Bibirig. În opinia tehnicianul Universităţii Suceava, faptul că echipa locală înfruntă un adversar de un asemenea calibru poate reprezenta o motivaţie în plus pentru jucătorii săi şi punct de reper pentru viitorul apropiat al echipei.

Şoldănescu: “Cine se califică câştigă trofeul”

De aceeaşi părere cu Bibirig sunt şi jucătorii. De pildă, Bogdan Şoldănescu spune că echipa care se va califica în urma acestei duble manşe îşi va adjudeca şi trofeul Challenge Cup. “Cred că această dublă manşă va da câştigătoarea din acest an a Cupei Challenge. Ambele echipe sunt puternice. Mergem în Slovenia cu un moral bun după victoriile din campionat şi sper să ne întoarcem de acolo cu un rezultat pozitiv”, a precizat Bogdan Şoldănescu.

Dediu: “Să ne revenim după drumul până în Slovenia”

Interul stânga Claudiu Dediu se gândeşte şi la oboseala pe care o vor acumula el şi colegii cu prilejul deplasării până la Ljubljana, sucevenii urmând să parcurgă aproximativ 1200 de km în două zile. “Îmi doresc să ne revenim după drumul până în Slovenia şi să fim în deplinătatea forţelor fizice. Cred că întâlnim cea mai puternică echipă dintre cele rămase în competiţie şi acestr lucru ne va ambiţiona să facem un meci bun şi un rezultat pe măsură. Deocamdată şansele de calificare sunt egale”, a spus Claudiu Dediu.

Bursuc: “Slovenii sunt acoperiţi pe toate posturile”

Coordonatorul de joc al universitarilor, Cristi Bursuc, crede că punctul forte al slovenilor poate fi faptul că lotul lor este omogen, fără diferenţe între titulari şi reserve, cum e cazul la CS Universitatea. “Vom avea două meciuri în compania unui adversar foarte puternic, care are în componenţă jucători valoroşi. Sunt acoperiţi pe toate posturile. Sper ca echipa care va merge mai departe să se decidă la Suceava şi noi să fim cei care vor evolua în semifinale”, a declarat Cristi Bursuc.

Chiruţ: “Îmi doresc să câştigăm sau măcar să fie un scor strâns”

Spre deosebire de alte prilejuri, căpitanul “studenţilor”, Adrian Chiruţ, s-a ferit să dea un pornostic pentru meciul de la Ljubljana însă a dat asigurări că atât el cât şi colegii lui vor face tot posibilul pentru a obţine un rezultat bun. „Am văzut meciurilor lor şi sunt buni. Sper ca la ora jocului să fim în măsură să obţinem un rezultat bun pentru noi. Îmi doresc să câştigăm sau măcar să fie un scor strâns”, a declarat Adi Chiruţ.

Zvanciuc: „Contraatacul şi faza a doua le joacă în viteză”

Sergiu Zvanciuc a remarcat că în jocul celor de la RD Slovan, contraatacul şi faza a doua se derulează în viteză, din acest punct de vedere adversarii având un joc asemănător cu al sucevenilor. “Contraatacul şi faza a doua le joacă în viteză. Sperăm într-un rezultat bun care să ne ofere perspective de calificare în returul de la Suceava”, a afirmat Zvanciuc.


Intră acum și în grupul de