Doua paduri salvate de pompieri din calea flacarilor


Intră acum și în grupul de

O pădure din comuna Mitocul Dragomirnei şi una din Bălcăuţi au fost salvate înainte ca flăcările focurilor deschise, nesupravegheată să ajungă la ele. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava joi s-a intervenit în patru locaţii pentru localizarea şi stingerea incendiilor .

Detaşamentul de pompieri Suceava a intervenit la ora 14.43, cu o autospecială, în localitatea Lipoveni, comuna Mitocu Dragomirnei, la un incendiu de vegetaţie uscată pe o suprafaţă de 0,2 ha, existând pericolul de propagare la fondul forestier învecinat, pe un teren agricol ce aparţine de Consiliul Local Mitocul Dragomirnei.
Acelaşi Detaşament a intervenit la ora 16.01, cu o autospecială, în comuna Hânţeşti, la un incendiu de vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de circa 3 ha, pe un teren ce aparţine de Ocolul silvic Adâncata.

Garda de intervenţie Siret la ora 16.07 s-a deplasat la ora 16.07, cu o autospecială, în localitatea Negostina, comuna Bălcăuţi, la un incendiu de vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de circa 5 ha, existând pericolul de propagare la fondul forestier învecinat, pe un teren ce aparţine de Consiliul Local Bălcăuţi.
De asemenea, Garda de intervenţie Gura Humorului a intervenit la ora 17.03, cu o autospecială, în localitatea Poiana Micului, comuna Mănăstirea Humorului, la un incendiu de vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de circa 20 ha, pe un teren ce aparţine de Consiliul Local Mănăstirea Humorului.

Din primele cercetări a rezultat că incendiile au izbucnit, din cauza folosirii focului deschis, lăsat nesupravegheat, pentru igienizarea terenului.


Intră acum și în grupul de