Primarul Ion Lungu a discutat din nou cu ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, despre finanțarea de proiecte prin POR și PNRR și cu șefa CNI despre licitația pentru Sala Polivalentă și noul teren de fotbal


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, că a participat, marți, la o discuție pe teme legate de investiții  pe fonduri guvernamentale și fonduri europene la sediul Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, întâlnire la care a fost prezent și ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Lungu a menționat că discuțiile s-au axat pe  modul de alocare a  fondurilor din Programul Național de Redresare și Reziliență și a proiectelor gestionate prin Compania Națională de Investiții.

El a mai spus că a  avut întâlniri la acest minister cu alți responsabili și că ar fi deblocat semnarea contractului cu firma Solaris care a câștigat licitația organizată de MDLPA pentru un număr de 15 autobuze electrice și că, totodată, a adus la zi plățile pentru cererile de plată la proiectele europene în curs de derulare în municipiu.

La Compania Națională de Investiții, Ion Lungu s-a întâlnit cu directorul general, cu care a discutat despre demararea procedurilor de licitație pentru proiectare și execuție la Sala Polivalentă de 5.000 de locuri din Suceava și pentru Baza sportivă tip I- teren  de fotbal de dimensiuni UEFA, cu o tribună de 500 locuri- care se va construi în cadrul Complexului sportiv din Zona Metro.

Primarul a mai participat și la ședința Comisiei  de Împrumuturi de la Ministerul de Finanțe unde este reprezentantul Asociației Municipiilor din România.

El a mai avut discuții legate de acordarea subvențiilor la termoficare în anul 2021 care intră sub incidența ajutorului de stat.

„Prioritatea de grad zero în perioada următoare este legată de pregătirea proiectelor pe fonduri europene în perioada 2021-2027, atât pe Programul Operațional  Regional cât și pe Programul Național de Redresare și Reziliență”, a declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de