Lovit de un buștean într-o pădure din Pojorâta, un tânăr a ajuns pe masă de operație cu bazinul fracturat


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 29 ani, din comuna Frumosu, a fost grav accidentat în urma unui accident de muncă produs într-o pădure de pe raza comunei Pojorâta.

Tânărul este angajat la o societate comercială din domeniul silvic. Astfel, în data de 5 aprilie, bărbatul a mers împreună cu mai mulți colegi pentru a identifica masă lemnoasă rămasă pe picior, în vederea exploatării.

La un moment dat, el a tăiat cu drujba un brad, ce era rupt la circa 5,5 metri de sol. În aceste condiții, din neatenție și a solului acoperit cu zăpadă, tânărul a fost lovit de un buștean în cădere în zona burții.

De menționat că el nu purta echipament de protecție, respectiv cască de protecție și burtieră.  

Colegii l-au transportat cu un TAF până la drum, iar de acolo – la domiciliu, de unde a fost preluat de un echipaj de ambulanță.

La SJU Suceava, bărbatul a fost diagnosticat cu fractură de bazin, motiv pentru care urmează a fi operat de personalul medical.

În aceste condiții, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de: vătămare corporală din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.


Intră acum și în grupul de