Comuna Drăgoiești rămâne încă 14 zile în „scenariul galben”, unde intră și comuna Iacobeni. Comunele Șcheia și Arbore revin în „scenariul verde”


Intră acum și în grupul de

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava s-a întrunit, în data de 6 aprilie, într-o ședință online în care a analizat evoluția epidemiei cu noul coronavirus în localitățile din județ și a luat noi decizii prin Hotărârea nr.101 din data de 06.04.2021.

Astfel, scenariul galben a fost prelungit pentru comuna Drăgoiești (1.90) pentru încă 14 zile. Începând cu data de 8 aprilie, în același scenariu intră și comuna Iacobeni (2.02).

În același timp, comunele Șcheia (1.39) și Arbore (0.62) au revenit în scenariul verde.

Restricțiile caracteristice scenariului galben:

  • Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfăşoară fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06:00 – 22:00, cu respectarea obligaţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri.
  • Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, se desfăşoară fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06:00-22:00.
  • Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci.
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Intră acum și în grupul de