Comuna Drăgoiești rămâne încă 14 zile în „scenariul galben”, unde intră și comuna Iacobeni. Comunele Șcheia și Arbore revin în „scenariul verde”

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava s-a întrunit, în data de 6 aprilie, într-o ședință online în care a analizat evoluția epidemiei cu noul coronavirus în localitățile din județ și a luat noi decizii prin Hotărârea nr.101 din data de 06.04.2021.

Astfel, scenariul galben a fost prelungit pentru comuna Drăgoiești (1.90) pentru încă 14 zile. Începând cu data de 8 aprilie, în același scenariu intră și comuna Iacobeni (2.02).

În același timp, comunele Șcheia (1.39) și Arbore (0.62) au revenit în scenariul verde.

Restricțiile caracteristice scenariului galben:

  • Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfăşoară fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06:00 – 22:00, cu respectarea obligaţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri.
  • Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, se desfăşoară fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06:00-22:00.
  • Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci.
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spaţiului.