Reuniune a membrilor Parteneriatului Judetean pentru Ocupare si Incluziune Sociala Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În cadrul Parteneriatului Judeţean pentru Ocupare şi Incluziune Socială Suceava, la Prefectura Suceava, instituţie ce coordonează acest proiect a avut loc vineri, o reuniune a instituţiilor implicate ce au pus la punct o „strategie” pentru următoarea perioadă. Subprefectul de Suceava, Angela Zarojanu, cea care a prezidat întrunirea a ţinut să remarce dorinţa de a se implica în parteneriat a Fundaţiei AREAS şi a Societăţii Filantropice „DIANA” Rădăuţi.

„Sperăm ca tot mai multe ONG-uri să vină lângă noi pentru că avem nevoie”, a afirmat Angela Zarojanu menţionând că doreşte ca judeţul să se remarce prin activităţi la nivel regional. Scopul acestei întâlnirii de lucru a fost de activare şi transformare a Parteneriatului Judeţean Suceava într-o structură funcţională a Pactului Teritorial pentru Ocupare şi Incluziune Socială în regiunea Nord Est.

Iniţiatoarea demersului este Fundaţia Academică „Petre Andrei” din Iaşi prin intermediul proiectului intitulat „Secretariatul Tehnic Permanent al Pactului Regional pentru Ocupare şi Incluziune Socială, Regiunea Nord-Est”, STPNE, cofinanţat din Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Întâlniri similare vor avea loc şi în cadrul celorlalte cinci Parteneriate Judeţene, Regiunea Nord Est -Bacău, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Neamţ.

Potrivit Angelei Zarojanu, unul dintre obiectivele parteneriatului este „dezvoltarea capacităţii instituţionale prin activităţi cu factorii interesaţi la nivel regional şi local, în vederea gestionării eficiente a resurselor umane, asigurării egalităţii de şanse pe o piaţă a muncii inclusivă şi absorbţia de fonduri europene pe domeniile specifice de intervenţie”.


Intră acum și în grupul de