Zece incendii de vegetatie uscata


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a intervenit vineri ţi sâmbătă în zece locaţii pentru localizarea şi stingerea incendiilor. Astfel, Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc a intervenit vineri, ora 11.47, cu două autospeciale, în municipiul Câmpulung Moldovenesc, la un incendiu de vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de 2 ha, existând pericolul de propagare la fondul forestier învecinat, pe o păşune ce aparţine lui Nicolae P. iar Detaşamentul de pompieri Vatra Dornei la ora 12.16, cu o autospecială, în localitatea Argestru, la un incendiu de vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de circa 5 ha, existând pericolul de extindere la o casă de locuit şi pădurea învecinată, pe un teren ce aparţine Vioricăi C.

La ora 12.20, Grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc împreună cu un echipaj de jandarmi, 45 lucrători silvici şi serviciul voluntar Fundu Moldovei au intervenit cu o autospecială, în localitatea Fundu Moldovei, la un incendiu de păşune pe o suprafaţă de 15 ha şi circa 90 arboret (2-5 ani), existând pericolul de propagare la fondul forestier.

De asemenea, Garda de intervenţie Vicovu de Sus a avut o intervenţie la ora 18.29, cu două autospeciale, în localitatea Vicovu de Sus, la un incendiu de vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de circa 500 mp, existând pericolul de propagare la pădurea învecinată, pe un teren ce aparţine de consiliul local Vicovu de Sus, iar Detaşamentul de pompieri Fălticeni a intervenit, la ora 19.57, cu o autospecială, în comuna Rădăşeni unde ardeau resturi pe o suprafaţă de circa 7 ha, în livada ce aparţine cetăţenilor comunei.

Şi Detaşamentul de pompieri Suceava a intervenit vineri, ora 20.26, cu două autospeciale, în municipiul Suceava, la un incendiu de vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de circa 15 ha, existând pericolul de propagare la un depozit de cherestea învecinat, pe un teren ce aparţine Consiliului Local Suceava.

Sâmbătă, Garda de intervenţie Siret a stins două incendii, unul la ora 12.14, , în localitate, moment în care ardea de circa 2 ha vegetaţia, existând pericolul de propagare la două locuinţe învecinate, pe un teren ce aparţine de Consiliul Local Siret şi altul la ora 19:06 unde, împreună serviciul voluntar Grăniceşti şi cu două autospeciale, în localitatea Grăniceşti, a stins focul pe o suprafaţă de circa 8 ha, pe un teren ce aparţine de consiliul local.

Garda de intervenţie Vicovu de Sus a intervenit sâmbătă, ora 14.35, cu două autospeciale, în localitatea Ulma, la un incendiu de vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de circa 1,5 ha, existând pericolul de propagare la pădurea învecinată şi o casa de locuit, pe un teren ce aparţine lui Vasile B iar Garda Solca a stins la ora 15.36, cu o autospecială, un incendiu de vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de circa 2,5 ha, pe un teren ce aparţine lui Ioan G. Din localitate.

Din primele cercetări a rezultat că incendiile au izbucnit, din cauza folosirii focului deschis ,lăsat nesupravegheat pentru igienizarea terenului.


Intră acum și în grupul de