Biserica Ortodoxă: Modificarea legislației „draconice” privind înmormântarea celor decedați de Covid-19 este o necesitate. Amânarea devine dureroasă și nu mai are o rațiune suficientă


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a transmis, miercuri, un mesaj în care solicită adoptarea în scurt timp a modificărilor de legislație privind înmormântarea persoanelor care au murit din cauza Covid-19, menționând că toate cultele religioase din țară au solicitat acest lucru.

„Modificarea unei legi draconice, concepute sub presiunea izbucnirii unei epidemii și a necunoscutului care o însoțea, o lege care prin urmările ei directe afectează și azi, la peste un an de zile de la promulgarea ei, familiile îndurerate ale celor decedați de Covid, care nu-i pot înmormânta pe aceștia demn și conform tradiției religioase în care s-au născut, a devenit imperios necesară”, se arată în comunicatul lui Vasile Bănescu.

Totodată, potrivit acestuia, cultele religioase din România au solicitat modificarea acestei legi excesive și au purtat recent un dialog fertil cu autoritățile competente în acest sens.

„Practic, (aproape) toată lumea pare să fi înțeles necesitatea  modificării. Prelungirea așteptării ei devine dureroasă și nu mai are în acest moment o rațiune suficientă.Umanitatea și demnitatea sunt rațiunile care trebuie să aibă și acum ultimul cuvânt”, mai arată purtătorul de cuvânt al BOR.


Intră acum și în grupul de