Prefectul de Suceava, Iulian Cimpoeșu, după ce și noul șef al Serviciului de Permise și Înmatriculări a fost reținut: Urmează să fie desemnat de la București un alt șef de serviciu


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Iulian Cimpoeșu, a declarat, joi, că în condițiile în care șeful interimar al Serviciului de Permise și Înmatriculări Suceava, inspectorul principal de poliție Viorel Andrei Donciu, a fost reținut de DNA Cluj urmează ca la Suceava să fie desemnat un nou șef interimar al acestui serviciu.

„Urmează să primim altă persoană de la București pentru funcția de șef de serviciu”, a spus Cimpoeșu.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor este structura care a desemnat persoana care a preluat, interimar, conducerea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Suceava și tot aceasta va stabili persoana care va fi împuternicită să îndeplinească funcția de șef serviciu.

Reamintim că Donciu a fost numit în funcție după ce  subcomisarul de poliție Alexandru Duțuc, a demisionat din funcție pentru că nu a primit sprijin în realizarea obiectivelor sale de a reintroduce normalitatea în cadrul acestui serviciu.

Duțuc a solicitat aprobarea suplimentării schemei de personal până când se va emite o decizie definitivă a instanței în privința lucrătorilor serviciului care sunt cercetați de DNA Suceava pentru fapte de corupție pentru că numărul actual de lucrători care pot să-și exercite atribuțiile în special în ceea ce privește examinarea pentru proba de traseu a examenului de permis auto este insuficient pentru ca activitatea să se desfășoare acceptabil și să nu se intre în blocaj.

Andrei Viorel Donciu a fost împuternicit pe o perioadă de trei luni de zile la conducerea Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava, începând cu data de 24 martie.

Totodată, la SPCRPIV Suceava au fost detașați, pe perioadă scurtă, doi lucrători de la serviciul similar din Vaslui și doi de la București, precum și alți patru polițiști din cadrul IPJ Suceava pentru a suplimenta numărul de examinatori astfel încât candidații pentru obținerea permisului auto să poată să fie examinați.

Șeful interimar al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPIV) Suceava inspectorul principal de poliție Andrei Viorel Donciu a fost reținut, joi, de DNA Cluj și urmează să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă el fiind cercetat într-un dosar privind fapte de corupție în Maramureș unde a fost șef al aceluiași serviciu.

Donciu este acuzat de luare de mită în formă continuată (trei acte materiale), cumpărare de influență și acces ilegal la un sistem informatic.

Potrivit procurorilor anticorupție, în data de 4 februarie 2021, Donciu, în calitate șef al SPCRPCIV Maramureș, ar fi cumpărat influența unui consilier de la Consiliul Județean Maramureș, pe care acesta din urmă pretindea că o are pe lângă anumite persoane, astfel încât Donciu să fie desemnat în continuare în aceeași funcție.

Numirea în calitate de șef al SPCRPCIV Maramureș expira în data de 15 februarie 2021.

În schimbul menținerii sale în funcție, Donciu l-ar fi sprijinit pe consilier la înmatricularea unor vehicule deținute de acesta sau de alte persoane, la programarea anumitor candidați la examenul pentru obținerea permisului de conducere, precum și cu îndeplinirea oricăror alte atribuții de serviciu pe care ofițerul de poliție le are potrivit funcției, în interesul personal al consilierului sau în interesul altor persoane.

La data de 1 februarie 2021, la instigarea aceluiași consilier, Donciu ar fi accesat fără drept baza de date a MAI-Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, în interesul personal al instigatorului, pentru a verifica un anumit autoturism ce figura în proprietatea unei societăți comerciale.

În contexte diferite, în zilele de 9 februarie, 10 februarie și 25 februarie 2021, în calitate de șef al SPCRPCIV Maramureș, Donciu ar fi primit diferite sume de bani cu titlu de mită pentru reprogramarea unei persoane la examenul pentru obținerea permisului de conducere auto ori pentru înmatricularea unor vehicule.


Intră acum și în grupul de