USV a intrat în Topul Internațional al Universităților privind activitatea de cercetare și a urcat o poziție în topul universităților din Europa de Est (locul 113)


Intră acum și în grupul de

Calitatea și dinamica activității de cercetare din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) se bucură de o nouă certificare pe plan internațional: ediția 2021 a Clasamentului SCImago Institutions Rankings plasează universitatea suceveană pe locul 11 în România, la egalitate cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași și Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iași.

Potrivit unui comunicat al USV, Universitatea a urcat trei locuri prin comparație cu ediția precedentă. USV a urcat, de asemenea, cu un loc și în clasamentul dedicat universităților din Europa de Est, situându-se pe locul 113 (față de 114, anul trecut). Un total de 414 universități au fost ierarhizate în acest an, topul fiind condus de instituții de învățământ superior din Cehia, Rusia și Slovenia.

„O analiză a clasamentului la nivelul României reliefează faptul că Universitatea din Suceava are rezultate deosebite și se situează pe o poziție superioară, performanță realizată cu un corp profesoral semnificativ mai mic, din punct de vedere numeric, prin comparație cu universități mai mari din România, care se clasează pe poziții inferioare. Acest aspect certifică atât valoarea resursei umane, cât și înalta calitate a cercetării și aprecierea acesteia în comunitatea academică internațională”, arată sursa citată.

Clasamentul defalcat pe domenii, la nivel național, plasează USV astfel:

– locul 5 în domeniul Științe biologice și Agricultură precum și în domeniul Economie, Econometrie și Finanțe;

– locul 6 în domeniul Inginerie, în domeniul Știința calculatoarelor, în domeniul Chimie și în cel al Științei mediului;

– locul 8 în domeniul Științe sociale și în domeniul Matematică;

– locul 11 în domeniul Științele pământului.

USV precizează că în clasamentul SCImago figurează doar universitățile și instituțiile de învățământ superior care îndeplinesc criteriile minimale în ceea ce privește numărul de lucrări științifice publicate în baza de date Scopus. Cele trei seturi de indicatori care stau la baza metodologiei de evaluare au următoarea pondere: 50% indicatorii de cercetare, 30% indicatorii de inovare și 20% impactul social.


Intră acum și în grupul de