Masina unui bulgar, retinuta de vamesii sireteni pentru tigarile dosite


Intră acum și în grupul de

Frontieriştii de la Siret, au depistat în autoturismul unui cetăţean bulgar, peste 700 pachete de ţigări în valoare de 2.900 lei, ce erau ascunse în autoturism. Potrivit IJPF Suceava, duminică, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară, conducând un autoturism marca „BMW ”, cetăţeanul bulgar B. Olchay, în vârstă de 22 de ani.

În urma verificării amănunţite efectuate de poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali, asupra persoanei, bagajelor şi mijlocului de transport, s-au găsit ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în locaşul roţii de rezervă, în bara de protecţie spate, pe scutul motorului, în locaşul filtrului de aer şi lângă ţeava de eşapament, cantitatea de 703 pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Bunurile, în valoare de 2.900 lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către organele vamale, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Totodată autoturismul marca „BMW” a fost indisponibilizat de către vameşi până la achitarea amenzii contravenţionale.

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră din cadrul I.J.P.F. Suceava au executat un număr de 514 misiuni şi acţiuni specifice proprii şi totodată au fost descoperite şi reţinute în vederea confiscării 11.545 pachete de ţigări în valoare de 46.722 lei.


Intră acum și în grupul de