Modernizarea Aeroportului sucevean costa 40 de milioane de euro


Intră acum și în grupul de

Proiectul de modernizare a Aeroportului „Ştefan cel Mare” din Suceava a fost aprobat marţi de Consiliul Judeţean Suceava, costul estimat al investiţiei ridicându-se la 40,468 milioane de euro. Acesta prevede executarea unei piste flexibile cu o lungime de 2460 metri şi cale de rulare de 183,5 metri, ceea ce va permite aterizarea şi decolarea avioanelor ce operează frecvent în traficul civil din gama B 737, A 320 şi B 767, iar mijloacele luminoase cuprind gama de dispozitive de balizaj corespunzătoare categoriei a doua de operare.

Şeful deliberativului judeţean Gheorghe Flutur, a declarat că a transmis adrese Consiliului Judeţean Botoşani şi Primăriilor Suceava şi Botoşani pentru a intra în parteneriat în vederea realizării acestei modernizări. El a arătat că finanţarea se va putea face prin parteneriat public privat, autorităţile sucevene analizând mai multe oferte, sau prin credit furnizor. Flutur a subliniat că este obligatoriu ca proiectul de modernizare să înceapă în acest an, perioada de realizare fiind de 24 de luni.

Potrivit expunerii de motive, necesitatea acestor investiţii este impusă de precaritatea infrastructurii aeroportuare din cauza căreia Autoritatea Aeronautică Română ameninţă cu suspendarea autorizaţiei de funcţionare, ceea ce ar avea drept consecinţă izolarea zonei de nord-est atât din punct de vedere economic cât şi turistic.


Intră acum și în grupul de