Autoritatile sucevene s-au apucat de plantat copaci (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În cadrul manifestărilor organizate cu ocazia “Lunii Pădurii”, autorităţile locale şi judeţene au participat marţi la o amplă acţiune de plantare de copaci. Vlăstarii au fost aduşi de Direcţia Silvică Suceava, care este de altfel şi coordonatoarea acţiunii.

Conform declaraţiilor oferite de conducerea instituţiei, în parcul Şipote, în zona statuii lui Ştefan cel Mare, “au fost plantaţi 300 de puieţi de copaci din categoria speciilor ornamentale, castan, mesteacăn, salcie plingătoare, molid înţepător, nuc şi arţar american”, fiind vorba de o zonă de parc.

Printre autorităţile sucevene care au luat parte la acţiunea de împădurire, s-a numărat şi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, întrecut în numărul de copaci plantaţi de primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu.

La treabă au putut fi văzuti şi prefectul judeţului Sorin Popescu, şeful DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, al Gărzii Financiare, Ionuţ Vartic, şi comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, general Eugen Şalar, precum şi aproximativ 50 de elevi din clasele a X-a B şi a X-a G de la Colegiul Naţional Economic “Dimitrie Cantemir”, sub îndrumarea prof. Olimpia Straton şi 30 de elevi de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare”.

“În Campania de împădurire din acest an Direcţia Silvică Suceava şi-a propus un program de 1400 de hectare dintre care 950 de hectare urmează a fi împădurite artificial, iar restul pe cale naturală. Este de altfel cel mai mare program de împădurire din ţară la nivelul direcţiilor silvice”, ne-a declarat şeful Direcţiei Silvice Suceava, Mihai Miheţiu.


Intră acum și în grupul de