Numele lui Stefan va fi scris cu litere luminoase pe statuia ecvestra (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Numele marelui domnitor Ştefan cel Mare va fi scris cu litere luminoase de aproape jumătate de metru şi va fi montat pe statuia situată în parcul Şipote.

Ideea aparţine preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a analizat posibilitatea punerii în practică a acesteia chiar la faţa locului, împreună cu edilul şef al municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu.

Odată cu amplasarea numelui, se va face şi un sistem de iluminare performant care să permită observarea acestuia din piaţa centrală a oraşului.
“Vrem să realizăm şi un sistem de iluminare al statuii pentru că nu este pusă în valoare din acest punct de vedere şi trebuie să se vadă din centrul oraşului, iar pe una dintre laturile soclului vom scrie numele lui Ştefan cel Mare din litere luminoase”, a declarat Gheorghe Flutur.

La rândul său, primarul Lungu a făcut referire la necesitatea lucrărilor de reabilitare a statuii. “După cum se ştie, statuia lui Ştefan cel Mare este un punct de referinţă pentru oraşul nostru. Avem de altfel şi un proiect depus la Ministerul Culturii şi sperăm, chiar dacă este un an de austeritate, să primim şi noi ceva bani din cei 200.000 de euro cât prevede proiectul pentru a efectua lucrări de reabilitare a statuii, absolut necesare”, a spus edilul sucevean.

Până acum nu se ştie cu exactitate modalitatea prin care vor fi realizate literele, dar conform autorităţile se doreşte ca acestea să fie înalte de cel puţin jumătate de metru şi să se întindă pe o lungime de aproape 3 metri în partea de sus a statuii.


Intră acum și în grupul de