Telegondola peste parcul Sipote ? (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Ideea instalării unei telegondole care să traverseze parcul Şipote şi Cetatea de Scaun a Sucevei începe să fie tot mai atractivă pentru conducerea executivă a judeţului.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a deschis acest subiect marţi, când a participat la o acţiune de împădurire ce a avut loc în parcul Şipote.
El propune ca traseul telegondolei să pornească din centrul municipiului reşedinţă de judeţ şi să traverseze parcul şi cetatea. “Trebuie să ne gândim într-un viitor apropiat şi la posibilitatea montării unei telegondole că tot sunt la modă acum, să îi aducă pe doritori din piaţa centrală a municipiului până la cetate”, a declarat Gheorghe Flutur.

De cealaltă parte, primarul Sucevei Ion Lungu, a ţinut să-l contrazică pe şeful deliberativului judeţean, fiind de părere că circuitul pe care ar trebui să-l urmeze telegondola trebuie să fie mult mai mare. “Îmi pare rău că trebuie să-l contrazic pe domnul preşedinte, dar telegondola nu poate pleca din centrul oraşului pentru că ar fi prea mică distanţa, timpul ar fi foarte scurt, doar de un minut, şi nu ar fi rentabilă investiţia. O soluţie ar fi să vină de la cetatea Zamca până aici şi spre Iulius Mall”, a adăugat Lungu.


Intră acum și în grupul de