Primarul Ion Lungu a semnat contractul pentru furnizarea a 15 autobuze electrice cu firma poloneză Solaris: Sper să ajungă cât mai repede pentru a implementa culoarul unic de transport


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că a semnat, miercuri dimineața, cotractul pentru furnizarea unui număr de 15 autobuze electrice și 19 stații de încărcare, din care 15 pentru încărcare lentă și 4 pentru încarcare rapidă, cu firma Solaris din Polonia, ce a câștigat licitația organizată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

„Sunt ultimele autobuze care trebuie sa vină la Suceava din lotul celor 62, care compun parcul de transport public electric la nivelul municipiului”, a spus primarul.

El a menționat că valoarea contractului este de 50.426.627,35 inclusiv TVA, iar temenul de  livrare este de 22 luni.

„Am insistat la reprezentantul firmei Solaris sa aducă cât mai repede autobuzele la Suceava”, a mai spus Ion Lungu.

Pentru cele 15 autobuze garanția este asigurată pentru 500.000 km sau 5 ani, 8 ani pentru caroserie, 5 ani pentru bateriile electrice, 120.000 km pentru anvelope, iar pentru componentele din cauciuc de 8 ani.

„Sperăm sa ajungă cât mai curând aceste autobuze să întregim parcul la capacitatea de 62 autobuze electrice să putem trece la culoarul unic de transport public”, a declarat primarul.


Intră acum și în grupul de