Deputatul PSD Eugen Bejinariu în Parlament: Actuala guvernare de dreapta nu are nicio emoție față de dramele pe care le provoacă și se adresează trufaș și etern amenințător, acuzând românii pentru catastrofele cauzate de ei


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu susține printr-o declarație politică prezentată în Parlament că situația actuală din țară este dezastruoasă și că actuala guvernare va rămâne în istorie ca cel mai întunecat guvern care nu are niciun fel de emoție față de dramele pe care le provoacă.

„Până recent cele mai dureroase amintiri ale românilor erau legate de guvernările de dreapta mai vechi: de cea dezastruoasă a alianței CDR din anii 1996-2000, când țara a intrat în haos iar bunurile ei au fost vândute pe nimic și de guvernarea alianței D.A. 2005-2012 când parte din liberalii de acum tăiau salariile romanilor, tăiau pensii și închideau spitale”, a amintit Eugen Bejinariu.

Parlamentarul sucevean spune însă că ceea ce se petrece, însă, acum cu o nouă guvernare de dreapta, cu o nouă coaliție de nevolnici care din nou se răzbună pe oamenii care la alegeri spun mereu că își doresc PSD, dpășește cele mai sumbre predicții pe care le-am avut despre felul în care dreapta își poate bate joc de soarta oamenilor.

„Am fost singura țară din lume care și-a arestat în spitale, un an de zile, oamenii fără nici un fel de simptome, suntem singura țară din lume care nu a desfășurat campanie extinsă de testare a populației, suntem singura țară din lume care a avut școlile închise un an, suntem singura țară din lume care mai transformă spitale normale în spitale exclusiv dedicate Covid, suntem singura țară din lumea civilizată care nu a autorizat testele rapide, suntem singura țară din lumea civilizată în care cei decedați au fost aruncați dezbrăcați, în saci de plastic și îngropați fără ca familia să-i poată măcar vedea. Suntem singura țară din lume unde guvernanții vorbesc populației cu țâfnă, lipsit de empatie, arogant, sfidător. Cei plătiți de noi să găsească soluții ne ceartă, ne învinovățesc, ne pedepsesc!”, a declarat Eugen Bejinariu.

Parlamentarul sucevean social-democrat a subliniat că guvernanții țărilor europene și-au prezentat scuze către popoarele pe care le conduc pentru măsuri greșite, pentru exagerări, pentru neîmpliniri – ei vorbesc publicului cu tristețe pentru veștile rele, cu empatie pentru starea oamenilor, cu limpezime, cu suflet si mai ales cu grija de a insufla speranța că drumul acesta greu va duce către zile mai luminoase.

„Guvernanții noștri au ochii goi, ni se adresează trufaș și etern amenințător, ne acuză pe noi pentru neștiința lor, se răzbună pe noi pentru catastrofele cauzate de ei. Cu mintea orbită de „like”-urile fermelor lor de troli de pe rețelele sociale, guvernanții sfidează zeci de mii de oameni ieșiți în stradă pentru că nu mai au loc de muncă, nu mai au dreptul la sănătate și pentru că li s-a furat și demnitatea ultimului drum. Este revoltător, e subuman și criminal felul în care partidele coaliției PNL-USRPLUS-UDMR conduc țara!”, a mai declarat Eugen Bejinariu.

El a menționat că istoria a arătat că aroganța costă cel mai mult și că a sfida durerea oamenilor este greșeală de căpătâi.

„Nu poți conduce oameni cu privirea tâmpă și vid în loc de suflet. Nu poți conduce o țară îndatorând-o păgubos pe zeci de ani și sufocând economia în timp ce trupurile și mințile oamenilor sunt sfârtecate de necazuri medicale și depresie mereu acutizată. Veți plăti pentru tot ceea ce pricinuiți oamenilor și traiului nostru mai amar acum decât vreodată în trecut. Veți rămâne în istorie ca cel mai întunecat guvern și veți fi etern legați de cele mai urâte amintiri ale multor generații de oameni pe care astăzi îi biciuiți cu aroganța voastră sfidătoare”, a conchis Eugen Bejinariu.


Intră acum și în grupul de