Primarul Ion Lungu vrea oficializarea deschiderii locurilor de joacă din oraș: Trebuie să fim realiști, multe dintre ele sunt ocupate de copii


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că municipiul Suceava va intra, de luni, în „scenariul verde” dacă se menține rata de infectare sub 1,5 cazuri la mie și a anunțat că va solicita CJSU Suceava și redeschiderea oficială a locurilor de joacă din oraș.

Ion Lungu și-a exprimat speranța că municipiul Suceava va rămâne în scenariul verde până în data de 19 aprilie și să se constate acest lucru ceea ce va fi o perspectivă bună în ceea ce privește activitatea școlară pentru când se vor relua cursurile, dar și oferă perspectiva sărbătoririi în condiții cât de cât de normalitate a Sărbătorilor Pascale.

„Eu nu sunt pesimist, sunt realist. Spun că pericolul nu a trecut. Mulți mă sună mă îndeamnă să fac apel să spun să nu mai purtăm măști. Eu spun că încă nu este cazul”, a declarat primarul.

Totodată, el a anunțat că ae tot mai multe solicitări de la părinți să se deschidă locurile de joacă.

„Trebuie să fim și realiști. Multe dintre ele nu sunt deschise oficial dar sunt câteodată ocupate de copii”, a spus Lungu.

El a menționat că miercuri, Comitetul local pentru situații de urgență se întrunește în sistem online și să aprobe să propună CJSU Suceava deschiderea locurilor de joacă inclusiv a celor din Zona de Agrement Tătărași.

Lungu a arătat că deschiderea se va face în condițiile respectării măsurilor prevăzute de pandemie, cu obligativitatea Primăriei de a face dezinfecție de două ori pe zi între orele 6:00-8:00 și 14:00-16:00, cu supravegherea din partea Poliției locale cu respectarea regulilor de distanțare și cu închidere la ora 22:00.

„Sper să obținem aprobarea CJSU”, a declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de