Patru transporturi ilegale de cherestea, depistate în doar două ore la Gura Humorului. Polițiștii au confiscat peste 12 mc de mase lemnoase și au aplicat amenzi de mii de lei


Intră acum și în grupul de

Mai multe transporturi de materiale lemnoase ce aveau nereguli au fost depistate marți, 13 aprilie, în orașul Gura Humorului. Controalele efectuate de polițiștii suceveni au avut loc în cadrul Planului de Acțiune “Scutul Pădurii”, în total fiind confiscate 12.096 mc de mase lemnoase.

Toate cele patru transporturi au fost depistate dimineața devreme. Primul – la aproximativ 05:40. Concret, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară ce transporta cherestea rășinoase.

Foto simbol.

Conducătorul auto a prezentat avizul din 13.04.2021 emis de către o societate comercială din localitatea suceveană Deia, pentru cantitatea de 7,084 mc cherestea rășinoase. În urma inventarierii însă s-a constatat că în vehicul erau 10,16 mc cherestea rășinoase, adică cu 3,076 mc în plus față de aviz. S-a mai constatat că operatorul economic a introdus date greșite în aviz. Drept urmare, societatea comercială a fost amendată cu 3.000 lei, fiind confiscați cei peste 3 mc de cherestea, în valoare de 1968,64 lei.

Ulterior, la ora 06:15 a fost controlată o altă utilitară, condusă de către un bărbat din localitatea Negrileasa. El a declarat din start că nu are documente de proveniență a materialului lemnos. Totodată, polițiștii au constatat că în aplicația SUMAL CONTROL nu aparte niciun aviz de însoțire aferent transportului. Bărbatul, care transporta 3,61 mc cherestea rășinoase, a fost amendat, iar încărcătura – confiscată.

Peste o jumătate de oră, la 06:45, a fost depistată încă o autoutilitară ce transporta cherestea rășinoase fără aviz de însoțire. Cantitatea transportată, respectiv 5,41 mc, a fost confiscată. Conducătorul auto, un bărbat din localitatea Mănăstirea Humorului, s-a ales cu amendă de 5.000 lei.

Cel de al patrulea transport a fost identificat în trafic la ora 07:30. Și de această dată era transportată cherestea rășinoase. Șoferul a prezentat pentru control un aviz emis de către o societate comercială din localitatea suceveană Capu-Câmpului pentru cantitatea de 4,36 mc.

În urma inventarierii materialului lemnos transportat nu s-au constatat neconcordanțe, însă s-a constat că operatorul economic a indicat eronat în aviz numărul de înmatriculare al autoutilitarei. În acest caz, societății comerciale a fost aplicată o amendă de 3.000 lei.


Intră acum și în grupul de