Un puternic incendiu a mistuit hala unui gater din Bilca. 12 echipaje de pompieri au intervenit în zonă


Intră acum și în grupul de

Hala unui gater a fost mistuită, joi dimineața, într-un incendiu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată, incendiul a fost anunțat prin 112 la ora 4:49.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit pompierii militari din Vicovu de Sus și Rădăuți, împreuna cu cei ai SVSU Bilca, Voitinel, Vicovu de Sus, Frătăuții Noi și Frătăuții Vechi cu un total de 12 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

În incendiu a ars hala gater, construită din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafață totală de aproximativ 600 mp.

Totodată, au mai ars cherestea și alte materiale prelucrate din lemn, utilajele pentru debitare, circular, gater, forestor și altele.

Prin intervenția pompierilor au fost salvate o altă hală, un depozit de material lemnos și o casă de locuit. Locotenent Alin Găleată a menționat că nu s-au înregistrat victime.

Incendiul a fost lichidat la ora 8:30, iar o autospecială a pompierilor militari, de la Garda de Intervenție Vicovu de Sus, a rămas în zonă pentru supraveghere.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric cu izolația deteriorată, a precizat lt. Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de