Gheorghe Flutur salută deschidere cursei aeriene din Suceava spre capitala Europei, Bruxelles și anunță negocieri pentru noi destinații: Dublin, Munchen, Madrid sau Tel Aviv


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat, vineri, inaugurarea cursei aeriene Suceava-Bruxelles despre care spune că a dorit-o de foarte mult timp și că mulțumește și comunității sucevene din Bruxelles care s-a mobilizat.

Flutur a spus că prin această cursă operată de TUI Fly Belgia se asigură legătura dintre Suceava și capitala Europei, Bruxelles.

„De mult ne luptăm pentru ca acest lucru să se întâmple. Astăzi se întâmplă. Mă bucur foarte mult că a venit această companie care operează în România doar pe Suceava în momentul de față. Mulțumesc comunității sucevene de la Bruxelles. Am fost cu câțiva ani în urmă la ei, i-am rugat să se mobilizeze pentru a avea curse de Bruxelles, să-i mulțumesc primarului Miron de la Bosanci pentru că și el a luptat foarte mult pentru asta”, a spus Flutur.

El a menționat că acum se poate vorbi de cinci companii aeriene care operează pe Aeroportul Suceava din care trei sunt companii noi, respectiv Blue Air, Ryan Air și TUI Fly Belgium.

„Este un mare succes pentru Suceava. Avem 14 destinații în opt țări, Germania, Austria, Marea Britanie, Italia, Belgia, Turcia, Grecia și Egipt.  Din păcate, pandemia ne-a creat probleme. Avem doar 14.000 de pasageri în primul trimestru după ce în 2019 aveam 76.000 de pasageri în primul trimestru.Sper ca relaxarea să ne aducă noi pasageri”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava  a mai declarat că dorește să fie făcute acțiuni de promovare a Bucovinei și din punct de vedere turistic și economic în perioada următoare în Bruxelles.

„Suntem în negocieri avansate și pentru alte destinații, fie că vorbim de Dublin, de Munchen, Madrid, Tel Aviv. Vom vedea. Toate la timpul lor. Deocamdată grăbim punerea în funcțiune a noului terminal al aeroportului ca să putem răspunde așteptărilor pasagerilor”, a mai spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de