Peste 60.000 de pachete cu alimente au fost distribuite în județul Suceava persoanelor nevoiașe printr-un program al Uniunii Europene


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat, vineri, că a finalizat etapele de distribuire a pachetelor de alimente, acordate din fonduri externe nerambursabile, ca urmare a derulării Programului privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate.

În județul Suceava au fost recepționate un număr de 60.922 de pachete de alimente pentru beneficiarii eligibili din județul nostru, din care 60.389 au fost distribuite către beneficiarii finali, iar un număr de 533 de pachete urmând a fi redistribuite în perioada următoare între localități, funcție de solicitările acestora, a precizat subprefectul Daniel Prorociuc.

Pachetele alimentare distribuite conțin: făină albă de grâu (5buc. X 1kg.), mălai (4 buc. X 1kg.), paste făinoase (2buc. X 400g), ulei (4buc. X 1L), zahăr (2buc x 1 kg), orez (4 buc x 1kg), conservă din carne de vită (5 buc x 300g), conservă din carne de porc (3 buc x 300g), conservă pateu de ficat de porc (5 buc x 200g), compot de fructe (2 buc x 720ml), gem de fructe (1buc x 360g) și gem de fructe dietetic (1buc x 360g).

Prorociuc a precizat că prin programul POAD, Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, finanțat de către Uniunea Europeană prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și coordonat la nivelul județului Suceava prin Instituția Prefectului, până acum în acest an au fost alocate județului nostru un număr de 121.844 de pachete (alimente și igienă) în sumă totală de aproximativ 11.000.000 de lei.

Beneficiarii acestor pachete sunt familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat și familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei.


Intră acum și în grupul de