Comuna Crucea rămâne încă 14 zile în „scenariul galben” având patru cazuri de Covid-19 și o rată de infectare de 1.52 la mie


Intră acum și în grupul de

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava s-a întrunit, în data de 16 aprilie, într-o ședință în care a analizat evoluția epidemiei cu noul coronavirus în localitățile din județ și a luat noi decizii prin Hotărârea nr. 109 din data de 16.04.2021.

Concret, comuna Crucea va rămâne în scenariul galben pentru încă 14 zile, începând de sâmbătă, 17 aprilie. În prezent, în comună sunt 4 cazuri de Covid-19, iar rata de infectare este de 1.52 la mie.

Restricțiile caracteristice scenariului galben:

  • Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfăşoară fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06:00 – 22:00, cu respectarea obligaţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri.
  • Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, se desfăşoară fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06:00-22:00.
  • Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci.
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Intră acum și în grupul de