Ion Lungu face apel sucevenilor să se vaccineze împotriva Covid-19: Știm cât a pătimit orașul nostru. Vrem să fim sănătoși!


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a făcut, miercuri, un apel sucevenilor să se vaccineze pentru ca gradut de imunizare în municipiu să fie cât mai mare.

Lungu a spus într-o declarație de presă că municipiul Suceava este în „scenariul verde” și că și-ar dori să rămână cât mai mult sau cât mai este această pandemie în „scenariul verde” având în vedere faptul că sunt o serie de avantaje inclusiv cel în care elevii pot să meargă fizic la școală.

El a îndemnat ca în continuare să se respecte măsurile de protecție sanitară în oraș.

„Chiar dacă avem această rată scăzută la spital mor în continuare oameni bolnavi de Covid”, a spus primarul.

În ceea ce privește campania de vaccinare, de la debutul ei, în municipiul Suceava s-au vaccinat 36.588 de persoane din care 14,352 cu rapel, ceea ce raportat la populație reprezintă 17, 81 la sută vaccinați, din care 11 la sută cu rapel, dar consideră că procentul de vaccinare este de 20 la sută, 15 la sută cu rapel dacă sunt excluși copiii și persoanele cu dublă cetățenie.

El a mai declarat că în municipiul Suceava sunt locuri vacante la vaccinare, respectiv 2.845 de locuri libere în săptămâna 23-28 aprilie din care 1.237 la Astra Zeneca, 933 la Pfizer și 315 la Moderna la centrele de vaccinare ale municipalității.

Primarul a făcut un apel la angajatorii publici și privați să încurajeze salariații să se vaccineze, la personalitățile orașului din toate domeniile de activitate, din societatea civilă, educație, cultură, sport, mass media.

„Să facem cu toții front comun să vaccinăm cât mai multă populație în municipiul nostru. (…) Toți știm cât a pătimit orașul nostru. Vrem să fim sănătoși”, a spus Ion Lungu.

El a mai arătat că la Primăria Suceava procentul de vaccinare a angajaților este de 45 la sută și că în continuare acționează pentru a convinge salariații să se vaccineze.

Primarul a spus că este o reticență, mai ales că mulți dintre agajați erau programați la vaccinul Astra Zeneca.

„Sper să se simplifice această programare pentru vaccinare și recomand sucevenilor să se vaccineze în număr cât mai mare astfel încât în toamnă să avem o rată de imunizare cât mai mare”, a conchis Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de