Ion Lungu spune că Alin Opincaru este contestat ca reprezentant al societății civile în Comisia tehnică pentru Parcul Șipote și oferă ONG-urilor care reprezintă „cu adevărat” societatea civilă o sală unde să-și desemneze reprezentanții


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că va pune la dispoziție un spațiu în care reprezentanții ONG-urilor sucevene care reprezintă „cu adevărat” societatea civilă să se întâlnească și să-și desemneze reprezentanții în Comisia tehnică pentru amenajarea Parcului Șipote după ce a primit o reclamație că Alin Opincaru era membru de partid când a fost ales prin vot în această comisie.

Lungu a spus că marți a avut loc prima întâlnire online a Comisiei tehnice pentru întocmirea proiectului tehnic pentru Zona de agrement Parc Șipote și că au fost discuții pe principii.

El a menționat că reprezentantul Romsilva a menționat amenajările permise în pădurile-parc respectiv alei realizate din materiale ecologice cu lățimea de maximum 2 metri, piste de biciclete, bănci, iluminat, puncte de informare, toalete ecologice, construcții provizorii din lemn cu suprafață construită de maximum 15 mp.

„Sunt limitări destul de severe pentru amenajarea acestui Parc Șipote. Noi trebuie să ne încadrăm în ele”, a spus Lungu.

În ceea ce privește reprezentanții societății civile în Comisia tehnică, primarul Ion Lungu a spus că a primit o reclamație că Alin Opincaru era membru de partid la data desemnării în comisie.

„O chestiune care nu-mi face deloc plăcere. Nu ne amestecăm noi în treburile societății civile. Este o sesizare la Primărie din partea unor reprezentanți ai societății civile în care contestă pe domnul Alin Opincaru că nu este reprezentantul societății civile, că la data la care dumnealui a fost votat era membru al unui partid politic”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că va sprijini organizațiile civice să-și desemneze reprezentanți în mod democratic.

„Noi le punem la dispoziție sala de la etajul 5 sau sala de la Teatrul Municipal unde ONG-urile care reprezintă cu adevărat societatea civilă să se întâlnească și în mod democratic să-și desemneze reprezentanții. Nu am vrut să ne amestecăm în treburile societății civile, dar apar aceste probleme și vom fi obligați într-un fel sau altul să mediem această situație ca să nu spun altfel”, a declarat Ion Lungu.

Alin Opincaru a fost președinte al Uniunii pentru Bucovina și a candidat la funcția de primar din partea acestei formațiuni politice, dar este și activist civic și a fost votat în cadrul unei proceduri agreate de reprezentanți ai societății civile pentru locurile alocate societății civile în Comisia tehnică pentru Parcul Șipote.

El a fost exclus din partid a doua zi pentru că a s-a implicat în acest proiect de modernizare a Parcului Șipote.


Intră acum și în grupul de