Ministrul Mediului a cerut Romsilva un raport privind destituirile și angajările după „cazul Gelu Puiu”: Pentru fiecare eliberare din funcție să se prezinte modul în care s-a făcut, iar pentru fiecare angajare să ni se prezinte pregătirea profesională


Intră acum și în grupul de

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, a anunțat, miercuri, după „cazul Gelu Puiu” că a cerut un raport privind destituirile și angajările făcute de RNP Romsilva și că după ce va primi raportul se va anunța și decizii.

„Am cerut ieri un raport de la conducerea RNP Romsilva pentru a vedea care au fost posturile care au fost eliberate anul trecut şi cine sunt persoanele care au fost angajate”, a spus ministrul Mediului.

El a menționat că a cerut ca pentru fiecare angajare să se prezinte pregătirea profesională, experienţa persoanei respective, modul în care persoanele care au plecat au fost eliberate din funcţie, dacă au fost eliberate prin demisie, dacă s-a eliberat postul prin demisie sau prin desfacerea contractului de muncă sau prin alte metode.

Publicată de Tánczos Barna pe Marţi, 20 aprilie 2021

„Am cerut să văd dacă sunt procese pe rol pentu a clarifica situaţia. Aştept să primesc în cursul zilei de azi să primesc raportul de la RNP Romsilva”, a mai declarat Tánczos Barna.

„Vreau să văd care este situaţia, dacă persoanele angajate au experienţă, dacă au pregătire în domeniu, dacă vin din Romsilva sau din afara instituţiei. După ce vom avea în cursul zilei de astăzi această evaluare, vom lua o decizie cu privire la cei 16, poate sunt 18, poate sunt 15. Vreau să văd exact situaţia”, a declarat ministrul.

El a mai spus că a solicitat reorganizarea RNP, dar fără să afecteze personalul silvic care lucrează efectiv în pădure.

Potrivit lui Tánczos Barna, eficientizarea activității va trebui să vizeze modul de organizare a direcțiilor, modul de reducere a cheltuielilor administrative și să se facă o analiză foarte exactă pe cheltuielile indirecte care nu sunt legate de echipamentele de protecție pentru pădurari, nu sunt legate de salariile pădurarilor și dotarea lor pentru protecția personală.

Reamintim că marți secretarul de stat pentru păduri, suceveanul Gelu Puiu, a demisionat din funcție după apariția unei anchete jurnalistice din care reieșea că ar fi schimbat șefi de direcții silvice din țară prin amenințări.


Intră acum și în grupul de