Noua seră floricolă a municipalității sucevene va fi construită până la sfârșitul anului 2021. Lucian Harșovschi: În fiecare an, ne dorim ca Suceava să fie un oraș al florilor, de care să se bucure toți sucevenii!


Intră acum și în grupul de

Până la sfârșitul anului, în municipiul Suceava va fi construită o nouă seră floricolă a municipalității. Anunțul a fost făcut duminică, 25 aprilie, de către Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi.

„În fiecare an, ne dorim ca Suceava să fie un oraș al florilor, de care să se bucure toți sucevenii. Mai mult decât atât, ne dorim ca noi să producem material săditor pentru întregul oraș. În prezent, municipiul Suceava are spațiu insuficient pentru a-l produce, motiv pentru care, lucrările la construcția unei noi sere sunt în toi”, a declarat Harșovschi.

Potrivit viceprimarului, sera se construiește pe o suprafață de 6.595 mp, pe structură metalică și închideri din panouri din sticlă și va avea 1.461,5 mp de suprafață acoperită.

De asemenea, proiectul presupune pentru angajați o anexă cu birouri și vestiare.

Anul acesta, angajații municipalității au produs 156.300 fire de flori, printre care: mușcate, crăițe, petunii, cana indica, gura leului, gazania, celosia, dalia și salvia.

Lucian Harșovschi a precizat că valoarea lucrărilor este de 1,952 milioanele lei, iar termenul de finalizare este decembrie 2021.

Reamintim că, anul trecut,  a fost finalizată procedura pentru selecția executantului care construiește sera – Florconstruct AGACON SRL.


Intră acum și în grupul de