Numărul sucevenilor vaccinați inclusiv cu rapel a depășit pe cel al infectărilor cu Covid-19, înregistrat de la începutul pandemiei în municipiul Suceava. Prefectul Iulian Cimpoeșu: Sperăm ca acest trend să se accelereze, fiindcă vaccinarea face posibilă revenirea la o viață socială fără restricții


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat că a transmis astăzi, 26 aprilie, prin Camera de Comerț și Industrie Suceava și Organizațiile Patronale, o adresă către agenții economici de la nivelul județului Suceava, din dorința de a sensibiliza și a responsabiliza cât mai mulți cetățeni din județul Suceava cu privire la necesitatea vaccinării în contextul pandemiei de Covid-19.

„Scenariul verde în care se regăsește județul Suceava, cel în care mai puţin de o persoană la mia de locuitori este depistată cu COVID-19, în ultimele 14 zile, ne face să recomandăm agenților economici să transmită Direcției de Sănătate Publică Suceava lista nominală a persoanelor eligibile care doresc să se vaccineze, respectiv angajații proprii, angajații subcontractorilor, precum și membrii de familie ai persoanelor din cele două categorii menționate în prealabil”, se arată în comunicatul Prefecturii.

Totodată, Prefectul de Suceava, Iulian Cimpoeșu, a amintit despre campania de vaccinare că aceasta funcționează și că numărul de suceveni cărora le-a fost administrat inclusiv rapelul a depășit numărul total al cazurilor Covid-19 înregistrat de la începutul pandemiei în Suceava.

„Sperăm ca acest trend să se accelereze, fiindcă vaccinarea face posibilă revenirea la o viață socială fără restricții. Până când vom atinge însă imunitatea comunitară, facem un apel către toți sucevenii să fie precauți, responsabili și să respecte regulile sanitare, pentru că și-au dovedit eficiența”, a declarat Cimpoeșu.

El a reamintit că vaccinarea este gratuită și voluntară, subliniind faptul că doar împreună putem învinge pandemia și că soluția sigură, optimă și eficientă, este imunizarea prin vaccinare. „Cu fiecare vaccin administrat suntem cu un pas mai aproape de revenirea la normalitate”, spune Prefectul.

În acest context, Prefectura Suceava a ținut să precizeze că susține campania de imunizare împotriva COVID-19 și recomandă cetățenilor să se înscrie în procesul de vaccinare prin intermediul medicului de familie, al angajatorului sau al platformei electronice.

Modalitățile de programare pentru administrarea vaccinului împotriva COVID-19:

  • prin medicul de familie;
  • individual, în platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro;
  • la numărul unic 021.414.44.25;
  • prin direcțiile de asistență socială;
  • prin aparținător (maximum 9 persoane) pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro.

Intră acum și în grupul de