Ion Lungu vrea centru de vaccinare din mașină la Shopping City și de Paști maraton al vaccinării la sala de sport a Colegiului Național „Ștefan cel Mare”: Vrem să trecem de 50 la sută vaccinare până la începutul lunii iunie


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, măsuri pe care intenționează să le adopte pentru creșterea capacității de vaccinare împotriva Covid-19, având ca țintă imunizarea a circa 50 la sută dintre suceveni până la sfârșitul lunii mai.

El a spus că rata de infectare în municipiu este scăzută, dar face apel în continuare pentru respectarea măsurilor de prevenție.

Potrivit primarului, peste 40.000 de doze de vaccin au fost folosite în municipiul Suceava și a estimat că rata de vaccinare este de 25 la sută.

„Ne propunem ca, până în luna iunie, să vaccinăm 50 la sută din populația orașului nostru, să avem o imunizare de 50 la sută astfel încât să putem beneficia de măsurile de relaxare care vor avea loc în toată țara”, a spus primarul.

El a menționat că a avut discuții cu reprezentanții DSP Suceava pe mai multe paliere arătând că municipalitatea a mai pregătit două centre de vaccinare comunitară care încă nu sunt deschise, în cartierele Ițcani și Obcini și că a înaintat o adresă prin care solicită deschiderea acestora în condițiile în care se așteaptă, din luna mai, o creștere a numărului de doze de vaccin care vor fi distribuite.

 Mai mult, primarul a spus că a discutat cu directorul Suceava Shopping City pentru deschiderea unui centru de vaccinare drive-through (vaccinare din mașină) în parcarea acestui centru comercial în acest week-end, iar acesta și-a arătat toată disponibilitatea.

El a arătat că a discutat și cu DSP Suceava despre această campanie de vaccinare din mașină și că Primăria Suceava va sprijini cu tot ceea ce este nevoie.

Totodată, Ion Lungu a explicat că în condițiile în care centrul de vaccinare amenajat în sala de sport a Colegiului Național „Ștefan cel Mare” vaccinează destul de puțin cu Astra Zeneca, a discutat la DSP Suceava pentru organizarea unui maraton al vaccinării cu Pfizer.

„Am discutat la DSP să facem un maraton al vaccinării cu vaccin Pfizer în acest sfârșit de săptămână. Urmează ca cei de la DSP să se adreseze Ministerului Sănătății să obțină toate avizele necesare și să putem demara la centrul de vaccinare de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” ”, a spus Lungu.


Intră acum și în grupul de