Varianta finală a drumului expres Pașcani-Siret similară cu cea propusă de CNAIR în urmă cu un an


Intră acum și în grupul de

Senatorul USR-PLUS de Suceava George Mîndruță a declarat, marți, la Analiza de Seară de la News Bucovina, că se pare că s-a agreat asupra variantei finale a drumului expres Suceava-Siret, după ce deja a fost stabilit traseul Pașcani-Suceava.

„Este o variantă care trece pe lângă Milișăuți, prin zona pe unde se bifurcă drumul european spre Milișăuți și spre Siret”, a spus Mîndruță care a participat la ședința organizată de CNAIR pe această temă.

El a spus că drumul expres va veni spre Aeroportul Salcea, închizând centura de nord a Sucevei.

„Dincolo de simpatii și eu aș vrea să treacă pe lângă Fălticeni și să facă un ocol și pe la Gura Humorului, dar nu merge după preferințe personale. Sunt calcule, sunt criterii, sunt coeficienți care trebuie îndepliniți și luați în calcul”, a spus Mîndruță care a menționat că drumul trebuie să aibă o pantă care să ofere o anumită vizibilitate, iar în curbură trebuie să fie curățat tot pentru ca să se asigure o vizibilitate de minim 320 de metri.

„Drumul Pașcani-Suceava-Siret este agreat sută la sută drum expres la regim de autostradă”, a spus Mîndruță.

El a menționat că varianta agreată pentru traseul Suceava-Siret este cea colorată cu verde

Varianta aleasă de proiectant pare să fie asemănătoare cu cea care a fost inițial prezentată de CNAIR în urmă cu un an, cu diferența că se ajunge în actualul punct de frontieră și nu se înființează un alt punct de frontieră, după cum a prezentat News Bucovina aici.

În cadrul documentației Analiză Multicriterială de Traseu etapă 1 au fost studiate pentru fiecare obiectiv în parte câte 7 variante de traseu, iar pentru Pașcani – Suceava a fost stabilit un singur culoar de traseu cu o lungime de circa 46 de km și care merge în mare parte în lungul albiei râului Siret.

Pentru Suceava-Siret rămăseseră în analizează două culoare de traseu diferite, din care prima variantă de 59 de kilometri ocolește municipiul Suceava prin nord-est și continuă în lungul albiei râului Suceava până aproape de Rădăuți și apoi spre Siret, ocolind orașul și localitățile limitrofe prin vest, iar a doua variantă de 46 de kilometri presupune continuarea autostrăzii spre albia râului Siret, ocolind mult municipiului Suceava pe la est și apoi ocolind și orașul Siret tot pe la est.


Intră acum și în grupul de