Alegeri pentru primar în Vicovu de Sus în 20 iunie, propune Autoritatea Electorală Permanentă


Intră acum și în grupul de

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat, marți, că a propus Ministerului Afacerilor Interne organizarea, în data de 20 iunie 2021, a alegerilor locale parțiale pentru primari în 30 de localități în care, potrivit informațiilor furnizate de instituțiile prefectului, funcția de primar este vacantă.

Între cele 30 de localități este inclus și orașul Vicovu de Sus.

Conform propunerii transmise de AEP, perioada electorală va începe în data de 16 mai 2021. Totodată, candidaturile pentru funcția de primar vor putea fi depuse perioada 21 – 31 mai 2021, iar campania electorală va începe în data de 5 iunie 2021.

Lista localităților în care vor avea loc alegeri locale parțiale pentru primari în data de 20 iunie 2021 nu este încă definitivă, aceasta putând fi actualizată până la adoptarea hotăririlor Guvernului privind organizarea scrutinului, în funcție de informațiile noi ce vor fi comunicate de instituțiile prefectului, arată AEP.

În urma alegerilor din 27 septembrie 2020 Gheorghe Schipor a obținut cele mai multe voturi, dar instanțele sucevenei au respins valiadarea acestuia în funcția de primar întrucât a fost condamnat și nu are dreptul să dețină o funcție publică.

Gheorghe Schipor, fostul primar al orașului Vicovu de Sus, a fost condamnat anul trecut pentru ucidere din culpă în urma unui accident rutier din 2009.


Intră acum și în grupul de