Jandarmii suceveni vor fi la datorie în perioada Sărbătorilor Pascale. Peste 130 de jandarmi vor acționa în apropierea principalelor lăcașe de cult din județ


Intră acum și în grupul de

Pentru asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul slujbelor religioase în perioada Sărbătorilor Pascale, în ziua de 1 spre 2 mai, Jandarmeria Suceava va acționa cu peste 130 de efective de jandarmi în apropierea principalelor lăcașe de cult de pe raza județului, anunță IJJ Suceava.

„Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava va executa misiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, atât independent, cât și în sistem integrat, având ca scop creșterea climatului de ordine și siguranță a cetățeanului în spațiul public, precum și informarea şi îndrumarea cetăţenilor de a respecta măsurile de prevenire a răspândirii infecţiilor cu SARS-Cov-2, în toate cele 9 localități urbane și rurale din zona de responsabilitate, iar patrulările în stațiunile montane și pe traseele turistice din zona acestora vor fi intensificate”, arată sursa citată.  

Totodată, în acest weekend prelungit, Jandarmeria Suceava va acționa, în medie, zilnic, cu un număr de 74 de jandarmi în dispozitivul de menținere a ordinii și liniștii publice pentru asigurarea intervenției oportune și imediate.

IJJ Suceava reamintește că în perioada menționată, în intervalul orar 20:00-05:00, este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase în toate localitățile.

„Pentru asigurarea liniștii și siguranței, precum și pentru evitarea unor situații conflictuale ce ar putea tulbura ordinea publică, în special în apropierea lăcașurilor de cult, recomandăm tuturor să adopte un comportament civilizat și respectuos față de ceilalți, să evite implicarea în conflicte de orice natură și să respecte măsurile sanitare impuse pentru această perioadă”, au transmis jandarmii suceveni.


Citiși si:


Intră acum și în grupul de