IPS Calinic, nevoit, în Săptămâna Mare, să dezmintă zvonurile că anexele paraclisului Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” vor fi demolate: Nu pot fi dărâmate pentru că sunt din Patrimoniul UNESCO


Intră acum și în grupul de

Sursa foto: arhiepiscopiasucevei.ro

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, a transmis, vineri, o informare legată de zvonurile privind demolarea anexelor paraclisului Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou arătând că din septembrie întregul ansamblu va intra într-un proces de restaurare.  

„Întrucât de vreo câteva zile încoace semănătorii de zâzanii acreditează ideea că anexele dintr-o parte şi alta a paraclisului din incinta Mănăstirii Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou vor fi dărâmate, vă asigur că acele clădiri nu pot fi dărâmate, întrucât fac parte din Patrimoniul UNESCO. Şi, chiar să nu fi făcut parte din această listă, ele nu ar fi putut fi dărâmate, ci doar restaurate”, transmis IPS Calinic.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a menționat însă că așteaptă cu „sporită nerăbdare”, ca întreg ansamblul monastic – biserica şi clădirile – să intre, din luna septembrie a acestui an, într-un proces de restaurare integrală.

„Am ţinut să fac aceste precizări şi din dorinţa de a nu vă şti întristaţi în perioada pascală de cele semănate de respectivii colportori de zvonuri false”, a subliniat IPS Calinic.


Intră acum și în grupul de