Informare meteo de vânt și instabilitate atmosferică de sâmbătă seara până duminică seara


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o informare meteo valabilă de sâmbătă, 01 mai, ora 21:00  până duminică, 02 mai, ora 21:00 de intensificări ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată; în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (01/02) îndeosebi în nord-vestul, centrul țării și local în sud și sud-est, iar duminică (02 mai) în regiunile nordice, centrale și estice, precum și în zonele de munte.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, iar mai ales în Transilvania, Moldova și la munte, pe arii restrânse 30…35 l/mp.

Temporar vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor îndeosebi pe parcursul zilei de duminică (02 mai), cu viteze, în general, de 45…65 km/h, iar în timpul ploilor, trecător va lua aspect de vijelie.


Intră acum și în grupul de