Accidentul din Câmpulung Moldovenesc, soldat cu blocarea traficului pe DN 17 și avarierea unui contor de gaz, s-a produs din cauza unui șofer băut

Un accident rutier soldat cu avarierea unui contor de gaz, evacuarea unei familii din propria locuință și blocarea temporară a traficului s-a produs vineri, 30 aprilie, la Câmpulung Moldovenesc.

Pe lângă cele relatate anterior, precizăm că, în jurul orei 22:15, un tânăr (29 ani) din Câmpulung Moldovenesc conducea un autoturism marca Mazda pe Calea Bucovinei din municipiu, pe direcția Vatra Dornei – Gura Humorului.

La un moment dat, el a pierdut controlul direcției de deplasare și a pătruns pe trotuar, unde a acroșat un contor al rețelei de distribuție al gazului metan și gardurile a trei proprietăți.

Impactul a generat scurgeri de gaz, distrugerea autoturismului condus și a gardurilor celor trei gospodării.

Pe timpul în care s-a lucrat pentru remedierea defecțiunii, familia din locuința în fața căreia s-a produs accidentul, doi adulți și un copil, a fost evacuată la o casă învecinată. În același timp, a fost nevoie de întreruperea temporară a traficului.

Testarea cu aparatul etilotest a șoferului a arătat un rezultat de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Drept urmare, polițiștii au întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.