Bucovina, promovata in Parlamentul European


Intră acum și în grupul de

Parlamentul European a găzduit marţi o acţiune de promovare a tradiţiilor şi obiceiurilor din Bucovina, precum şi a potenţialului turistic şi economic al zonei. Manifestarea a fost organizată de eurodeputatul PDL de Suceava, Petru Luhan şi de conducerea CJ Suceava şi a cuprins demonstraţii ale meşterilor populari de pictat ouă, olărit şi pictură pe sticlă şi lemn, precum şi promovarea produselor bio, prin proiectul “Bucovina BioLand”. Totodată, în cadrul unei expoziţii, au fost prezentate fotografii care ilustrează multiculturalismul, o altă latură a prezentat sacralitatea ortodoxă în Bucovina, cu imagini ale mănăstirilor din zonă, iar în cursul după-amiezii, participanţii au putut admira portul popular bucovinean, au asistat la un program artistic şi au gustat din 60 de preparate specifice zonei.

Europarlamentarul Petru Luhan a declarat că unul dintre obiectivele acestei acţiuni este de a promova potenţialul economic al zonei. „Prin promovarea Bucovinei în Parlamentul European ne dorim ca în viitorul apropiat să putem să vedem produse bio din Bucovina în supermarket-uri din Europa. Bucovina are potenţial de producţie şi export a produselor bio”, a spus Luhan. El a mai arătat că evenimentul din Parlamentul European este şi de promovare a turismului. „Dorim să facem cunoscută invitaţilor tradiţia neatinsă din această zonă şi mai ales aspectele de multiculturalitate, pe un spaţiu destul de mic convieţuind fără să existe incidente, nu mai puţin de 12 etnii”, a spus eurodeputatul.

El a subliniat că preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, va prezenta în cadrul acestei acţiuni, potenţialul turistic şi economic al Bucovinei. La manifestări este aşteptat să participe, printre alţii, şi comisarul român al Agriculturii, Dacian Cioloş.


Intră acum și în grupul de