5 ani de puscarie pentru 5 milioane de lei vechi


Intră acum și în grupul de

Cutremur în sistemul poliţienesc din cadrul SIF Suceava (Serviciul Investigaţii Fraude). Unul dintre oamenii de bază din Birou a ajuns pe mâna DNA după ce s-a stabilit că a pretins şi a primit suma de 500 de lei.

Persoana vizată nu este alta decât fostul şef al Jandarmeriei Suceava în perioada 1998 – 2005, Liviu Roman.

Conform dosarului întocmit, în luna februarie a anului 2008, Liviu Roman se ocupa de un dosar formulat de Răzvan Pălănceanu de la care a pretins şi a primit suma de 5 milioane de lei vechi pentru a-l ajuta să recuperteze un prejudiciu de aproape 2 miliarde de lei vechi produs de administratorul unei societăţi de pe raza localităţii Râşca.

Între timp însă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus scoaterea de sub urmărirea penală a administratorului învinuit, iar Răzvan Pălănceanu s-a văzut şi cu cazul nerezolvat şi cu banii luaţi, motiv pentru care a făcut plângere la şefii Poliţiei.

În urma acesteia, conducerea Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Suceava a dispus cercetarea prealabilă a lui Liviu Roman şi l-a denunţat la DNA. În plus, se pare că după demararea cercetărilor, Liviu Roman chiar a restituit către partea vătămată suma de 5 milioane de lei vechi dar în cauză se continuă urmărirea penală şi cercetările pentru infracţiunea de luare de mită.

Dacă va fi găsit vinovat, fostul şef al jandarmilor suceveni riscă până la 5 ani de puşcărie.


Intră acum și în grupul de