VIDEO/FOTO// Lumina Sfântă a fost adusă pe Aeroportul Suceava și distribuită în Suceava, Botoșani, dar și la Cernăuți


Intră acum și în grupul de

Lumina Sfântă a fost adusă sâmbătă seara pe Aeroportul Suceava de o delegație a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi a fost oferită de PS Damaschin Dorneanul preoţilor care o vor distribui în Suceava, Botoşani, dar şi în regiunea ucraineană Cernăuţi.

Câteva zeci de preoţi au venit sâmbătă seara pe Aeroportul Suceava pentru a prelua Lumina Sfântă de la Ierusalim care a fost luată de la București de o delegaţie a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Pe aeroport s-au aflat la aterizarea avionului ce a adus Lumina Sfântă, PS Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, vicepreşedintele CJ Suceava, Niculai Barbă, primarul Sucevei, Ion Lungu.

PS Damaschin Dorneanul a preluat Lumina Harică şi a distribuit-o preoţilor prezenţi pe aeroportul sucevean.

Pentru ca Lumina Sfântă să ajungă în fiecare parohie, preoții care au fost la aeroport se deplasează pe traseele deja stabilite spre protoeriile din arhiepiscopie şi oferă lumină preoţilor din aceste zone.

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a declarat că a fost un moment deosebit, după un an de zile de pauză din cauza măsurilor luate în pandemie.

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns la Suceava !!

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns la Suceava !! Live de la Aeroportul Stefan cel Mare din Salcea / Suceava!

Publicată de NewsBucovina.ro pe Sâmbătă, 1 mai 2021

„Lumina Sfântă, Lumina Învierii, revine pe Aeroportul din Suceava. Este o continuitate dacă ne gândim că în 2009, la inițiativa președintelui Gheorghe Flutur și cu binecuvântarea IPS Pimen, Lumina Sfântă venea pentru prima dată în România de la Ierusalim. Acum, Lumina Sfântă are un simbol aparte, este simbolul revenirii la normalitate. Este lumina care ne poate aduce bucuria și încrederea că împreună vom putea înfrânge această pandemie”, a spus Barbă.

El a menționat că în județul Suceava sunt semnale că pandemia „bate în retragere”, dar consideră că nu trebuie lăsată garda jos și că trebuie respectate în continuare măsurile de prevenție și că este necesară vaccinarea.

Lumina Sfântă este adusă la Suceava din 2009 fiind distribuită parohiilor din judeţul Suceava, dar şi din judeţele apropiate, inclusiv celor din regiunea Cernăuţi.

Sfânta Lumină este una dintre marile minuni ale Creştinismului, care se arată de Paştele Ortodox la Ierusalim, în timpul Vecerniei din Sâmbăta Mare, între orele 12.30-14.30, deasupra Sfântului Mormânt ca un foc care se pogoară din cer şi care în primele minute nu arde.


Intră acum și în grupul de