O femeie din Arbore a suferit arsuri într-un incendiu izbucnit în bucătăria locuinței de la o butelie de aragaz


Intră acum și în grupul de

O femeie de 85 de ani din Arbore a suferit, sâmbătă după amiaza, arsuri pe circa 30 la sută din suprafața corpului într-un incendiu care i-a cuprins bucătăria și care a pornit de la scăpări de gaze de la o butelie de aragaz.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată, a precizat că pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Solca și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Arbore au intervenit, cu două autospeciale de stingere, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Arbore.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta în interiorul bucatăriei, cu pericol de propagare la întreaga locuință și la anexele din gospodărie.

Flăcările au izbucnit din cauza unor scăpări de gaze combustibile de la o butelie de aragaz. Din nefericire, proprietara, in vârstă de 85 de ani, a suferit arsuri de gr. I, II și III pe aproximativ 30% din suprafața corpului, a menționat lt. Găleată.

Potrivit acestuia, femeia a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ), care i-a acordat primul ajutor medical. Ulterior, cadrele medicale SAJ au predat victima echipajului SMURD TIM (Terapie Intensivă Mobilă), care a transportat-o la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava.

În incendiu au ars obiecte de mobilier, materiale textile (articole de îmbrăcăminte și altele) și butelia de aragaz și s-au degradat finisajele interioare din bucătărie.

Incendiul a fost lichidat în mai puțin de o oră, iar pompierii au salvat casa de locuit și anexele gospodărești, cu bunurile aferente.


Intră acum și în grupul de