Omor în ziua de Paște la Preutești: O femeie și-a înjunghiat soțul în timpul unui conflict spontan


Intră acum și în grupul de

Un sucevean a murit după ce ar fi fost înjunghiat cu un cuțit de către soția sa. Crima a avut loc sâmbătă, 1 mai, în statul Arghira din comuna suceveană Preutești.

În jurul orei 19:00, femeia (53 ani) a apelat la 112 spunând că soțul său (47 ani) a decedat. Inițial, ea susținea că în după-amiaza acelei zile, bărbatul a acuzat o stare de oboseală și s-a culcat să se odihnească. În același timp, femeia a plecat să cumpere grâu de la cumnatul său.

Când s-a întors, susține femeia, l-a găsit pe soț fără suflare.

Primele cercetări ale polițiștilor din seara respectivă au trezit bănuieli. Pe corpul bărbatului a fost găsită o tăietură în zona pieptului, iar în casă – un cuțit cu urme de sânge. Atunci, femeia a declarat că nu știe cum a fost rănit bărbatul.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările au continuat.

Astfel, experții criminaliști au stabilit că sâmbătă, între soți a izbucnit un conflict spontan pe fondul consumului de alcool. La un moment dat, femeia l-a înjunghiat pe bărbat în piept. A fost o singură lovitură de cuțit, care însă a condus la moartea victimei.

Drept urmare, femeia a fost reținută pentru 24 de ore, iar cercetările continuând sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie raportată la infracțiunea de omor.

Ulterior, duminica, necropsia a arătat că moartea bărbatului a fost una violentă, fiind cauzată de „insuficiența cardio-respiratorie acută consecutivă hemopericardului secundar unei plăgi înțepat-tăiate cardio-pericardice ce s-a putut produce prin lovire cu un corp înțepător-tăietor”.

În același timp, Tribunalului Suceava a dispus arestarea preventivă a femeii pentru 30 de zile. În prezent, ea se află în CRAP al IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de