Ion Lungu speră că centrul de vaccinare din mașină de la Shopping City să intre în funcțiune la finalul săptămânii și vrea ca centrul de vaccinare de la CN „Ștefan cel Mare” să fie pentru angajatori și fără programare


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că centrul de vaccinare drive-trough pe care dorește să-l deschidă la Shopping City Suceava urmează să fie amenajat în aceste zile și că activitatea se va desfășura sub autoritatea Primăriei Suceava.

Lungu a spus că în municipiul Suceava s-au vaccinat circa 27 la sută din populația adultă, dar că a constatat că județul Suceava este, din păcate, pe ultimul loc la vaccinare, cu 10,5 la sută procent de vaccinare.

El a făcut un apel către toți factorii să convingă cetățenii că e bine să se vaccineze, să fie o rată de imunizare bună în oraș mai ales că de la 1 iunie ar urma să fie relaxate anumite măsuri în funcție de gradul de imunizare.

În ceea ce privește centrul de vaccinare drive-trough de la Shopping City Suceava, el a spus că acesta se va desfășura în subordinea Primăriei și că urmează să fie încheiat  un contract între Primărie și centrul comercial.

Shopping City Suceava pune la dispoziție o suprafață e 200 de mp pentru amenajarea centrului și că a fost deja stabilit circuitul de vaccinare.

„Urmează să încheiem un contract și să luăm toate aprobările necesare. Cel târziu la sfârșitul săptămânii să-l punem în practică”, a spus Lungu.

În ceea ce privește centrul de vaccinare maraton pe care l-a propus la CN „Ștefan cel Mare” încă nu a primit răspunsul autorităților sanitare.

El a spus că acolo ar putea fi un centru de vaccinare pentru angajatori și pentru persoanele care nu sunt programate pe bază de buletin.

Primarul a făcut apel la angajatori, la personalități să facă o campanie de conștientizare a beneficiilor vaccinării și a propus angajatorilor să le ofere facilități angajaților care se vaccinează cum ar fi să-i învoiască de la serviciu în ziua vaccinării.


Intră acum și în grupul de