Prefectul de Suceava, Iulian Cimpoeșu, anunță extinderea modalităților de vaccinare împotriva COVID 19 fără programare: Vaccinarea este, în momentul de față, singura armă împotriva pandemiei și singura modalitate de a reveni cât mai curând la o viață normală


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Iulian Cimpoeșu, a declarat, joi, după ședința de lucru în cadrul Nucleului de coordonare a vaccinării din cadrul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției de la nivelul județului Suceava că vaccinarea este, în momentul de față, singura armă împotriva pandemiei și singura modalitate de a reveni cât mai curând la o viață normală.

Prefectura Suceava a reamintit decizia Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 cu privire la extinderea modalității de înscriere la vaccinare, respectiv, fără programare în platforma electronică.

Astfel, începând de sâmbătă, 8 mai, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze și au documente de identitate valabile se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare. 

Totodată, populația generală cu vârsta de până în 60 de ani care dorește să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14:00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin.

De subliniat este faptul că prezentarea persoanelor se poate realiza la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat, iar imunizarea efectivă și timpul de așteptare pot fi condiționate de capacitatea centrului respectiv și de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru.

Prefectura Suceava menționează că persoanele care optează pentru această modalitate extinsă de înscriere în procesul de imunizare vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) și vor primi adeverința de vaccinare, conform procedurilor.

„Reiterăm faptul că persoanele programate prin platformă și care au locuri rezervate conform planificării dețin prioritate la vaccinare. Suplimentar, în funcție de capacitatea de vaccinare a centrului și disponibilitatea dozelor de vaccin, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare”, mai arată sursa citată.

Prefectul de Suceava, Iulian Cimpoeșu, a făcut un apel către locuitorii județului să se înscrie în procesul de vaccinare.

”Vaccinarea este, în momentul de față, singura armă împotriva pandemiei și singura modalitate de a reveni cât mai curând la o viață normală. Printr-o prezență numeroasă a cetățenilor fiecărei comunități la centrele de vaccinare, vom învinge pandemia, așa că nu pot decât să-i îndemn pe toți sucevenii să se vaccineze. Numai împreună suntem puternici!”, a transmis Iulian Cimpoeșu.


Intră acum și în grupul de