Primăria Rădăuți, ignorată de un antreprenor care refuză sistarea lucrărilor de placare a unei fațade din zona centrală. Primarul a fost nevoit să facă plângere penală


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, a fost nevoit să facă plângere penală pe numele unui antreprenor care execută lucrări din zona centrală a municipiului încălcând legislația în vigoare.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Rădăuți, miercuri după amiaza, în jurul orei 17.00, urmare a sesizărilor apărute în spațiul public,   șeful Serviciului Urbanism și șeful Poliției Locale, s-au deplasat la un obiectiv aflat în litigiu, situat în str. Piața Unirii nr.5, unde au constatat că  se execută lucrări de placare la fațadă.

Titularul investiției, prezent la fața locului, a fost notificat privitor la sistarea lucrărilor însă continuarea acestora a impus ca o echipă din cadrul Primăriei municipiului Rădăuți să fie din nou prezentă joi, 6 mai 2021, ora 9.00, în str. Piața Unirii nr.5, unde s-au constatat lucrări în desfășurare și ocuparea domeniului public, cu o schelă metalică pentru montarea căreia nu există aprobări necesare.

Sursa citată arată că respectiva lucrare a făcut obiectul verificărilor din partea Primăriei în luna decembrie 2020, când s-a întocmit un proces verbal de constatare și sancționare a contravențiilor și când, pe lângă amenda aplicată, s-a dispus măsura sistării imediate a lucrărilor.

Întrucât beneficiarul lucrării a ignorat cele dispuse, Primăria  Rădăuți reprezentată prin primar a formulat o plângere penală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, împotriva beneficiarului investiției.

În paralel cu acțiunile intreprinse de cadrele Primăriei Rădăuți, lucrarea respectivă a fost controlată și de către Inspecția de Stat în Construcții, care prin procesul verbal de control din decembrie 2020 a constatat realizarea unor lucrări de construcții cu încălcarea reglementărilor tehnice în vigoare și a cerințelor privind asigurarea calității în construcții, pentru care s-au dispus măsuri cu termene de intrare în legalitate, precum și oprirea execuției lucrărilor.

Primăria Rădăuți mai arată că în urma controalelor s-a solicitat depunerea spre instanță a uneri cereri de dispunere a măsurilor necesare prin ordonanță președințială.


Intră acum și în grupul de