Ultimatum pentru reabilitarea termica a blocurilor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea administraţiei publice municipale s-a arătat deosebit de supărată pe firmele care au câştigat dreptul de a se ocupa cu reabilitarea termică a blocurilor din municipiu. Până acum, toate cele 16 blocuri prinse în prima etapă a programului guvernamental trebuiau finalizate. Din păcate însă, 4 blocuri aşteaptă încă recenzia deoarece muncitorii angajaţi au făcut orice dar numai treabă nu.

Conform ultimelor declaraţii oferite de edilul şef al municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, firmele care se ocupă cu lucrările de reabilitare termică a blocurilor din oraş au primit un ultimatum. “Dacă aceste blocuri nu sunt gata până la finele lunii, riscă să suporte sancţiuni. Anul trecut am pierdut 40 de miliarde de lei vechi pentru că oamenii nu aveau încredere în program. Acum lumea are încredere, doreşte acest lucru, dar nu putem accesa fondurile pentru că societăţile nu îşi respectă contractul”, a conchis primarul Sucevei.

Conform legislaţiei în vigoare, fondurile alocate pentru reabilitarea termică a blocurilor pot fi accesate de la un an la altul doar după ce toate contractele încheiate anterior sunt finalizate.

Anul acesta, Primăria Suceava a încheiat contracte pentru reabilitarea a 16 imobile de pe raza municipiului.


Intră acum și în grupul de